Ce este un eveniment hibrid?

Auzim des această întrebare: “Ce este un eveniment hybrid?” și în acest articol ne-am propus să răspundem cât mai simplu și relevant pentru voi.

Evenimentul hibrid este un eveniment care combină evenimentul clasic (ce presupune întâlnirea față în față) cu un eveniment virtual (care implică transmiterea acestuia în mediul online).

Mai exact, speakerul și o parte dintre invitați sunt într-o locație amenajată (de obicei un studio) și cealaltă parte a invitaților urmăresc, din locații diferite, evenimentul transmis live.

Chiar dacă termenul de “eveniment hibrid” este relativ nou apărut în vocabularul nostru, evenimentele de acest timp se organizează de multă vreme.

Gândiți-vă la un eveniment sportiv. Evenimentul are parte de un public aflat la locație, public care se bucură de toată experiența participării “la fața locului”. Aici poate fi vorba de bilete VIP, catering sau întâlniri față în față.

Însă, evenimentul mai are parte și de o audiență virtuală, mai exact publicul care nu este prezent fizic, dar poate să urmărească evenimentul din orice altă locație, urmărind transmisiunea live.

Ceea ce într-adevăr face ca evenimentele hibrid să fie unice, este experiența publicului remote (aflat la distanță).

Începând cu anul 2020, tehnologia dedicată acestor tipuri de evenimente a avansat extrem de mult, oferind publicului din online posibilitatea de a participa activ la eveniment, de a pune întrebări, de a purta discuții private cu ceilalți participanți sau de a urmări un show care folosește realitatea virtuală.

Aceasta este cheia unui eveniment hibrid de succes. Modalitatea prin care publicul remote să aibă parte de o experiență similară cu cea a publicului prezent la locație.

Desigur, energia prezentă la un eveniment live este, de multe ori, dificil de simțit și în mediul online. Însă nu și imposibil. Tocmai din acest motiv, primul pas pentru a te asigura că experiența virtuală este “la înălțime”, este de a testa și seta echipamentele de transmisie audio-video. Un sunet clar și o imagine de calitate reprezintă primele repere ce construiesc experiența publicului tău.

Acum că ai aflat ce este un eveniment hibrid, poate vrei să afli mai departe De ce să realizezi un eveniment hibrid?

Iti place ce vezi?

Ia legatura cu noi acum
pentru viitorul tau eveniment.

Share this post